BGO Jeugdwerk

BGO Jeugdwerk is er voor alle christelijke jeugdwerkers. Of je nu catecheet, jeugdouderling of verenigingsleider bent, of dat je lid bent van een oudervereniging of jeugdcommissie.
We kunnen je helpen met materialen, workshops en trainingen.

Over ons

BGO Jeugdwerk ondersteunt jeugdleiders, catecheten, pastorale jeugdwerkers en leden (ouderverenigingen en jeugdcommissies).

We doen dit door het aanbieden van:

  1. Werkvormen bij Bijbelstudie.
  2. YEP!: training en coaching voor jeugdwerkers.
  3. Jeugdleidersconferentie.
  4. Workshops voor jeugdleiders over specifieke onderwerpen.

Geschiedenis

Naam
BGO Jeugdwerk is de werknaam van de “Bond van Gereformeerde Ouderverenigingen”.
Op 26 april 1946 is de bond opgericht in Amersfoort. We bestaan inmiddels 72 jaar! In al die jaren is er veel veranderd. Maar niet wat we willen bereiken!

Dat de jongeren God leren kennen en een persoonlijk geloofsleven kan opbouwen! En dat Jeugdwerkers hierbij een belangrijke rol spelen. We bieden jeugdwerkers daarvoor verschillende soorten ondersteuning aan.

Jeugdleidersconferentie
Al vanaf de oprichting van BGO Jeugdwerk werd gezocht naar een platform waar jeugdwerkers kunnen worden toegerust en elkaar konden ontmoeten. De Jeugdleidersconferentie is jaren geleden voor het eerst gehouden en werd een steeds groter evenement. De bezoekers komen uit diverse kerkgenootschappen. Elk jaar weer een inspiratie voor de jeugdleiders en voor BGO Jeugdwerk.

Voor meer informatie, klik hier

Professionele training en coaching voor jeugdwerkers: YEP!
Het Youthworkers Education Program YEP! is de nieuwste activiteit van BGO (start 2012). We merkten dat er behoefte was om in de kerkelijke gemeente training en ondersteuning te krijgen voor het jeugdwerk en voor jeugdwerkers. De jeugdleiders wisselen nogal eens per seizoen, en als jeugdleider is het soms moeilijk om elke keer zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Het programma heeft inmiddels met succes in een groot aantal kerken gedraaid. 

Wil je meer weten, klik hier.

Workshops

Op uw verzoek worden specifieke workshops gehouden. Dit kan over vele onderwerpen gaan. Stel uw vraag en wij kijken of we deze kunnen uitvoeren.

Wilt u hier meer over weten, klik dan hier


Bijbelstudiemateriaal voor jongeren: Track7

MET INGANG VAN SEIZOEN 2018/2019 ZAL Track7 NIET MEER WORDEN UITGEGEVEN.

De reden hiervoor is dat het door teruglopende aantal afnemers en de stijgende kosten niet meer verantwoord is om de uitgave te continueren.

Track7 beleefde zijn 72e jaargang en heeft verschillende designs en namen gehad. Mogelijk ken je de naam Rechte Sporen nog wel, dat was een van de voorlopers. Sinds 2004 bestaat Track7 in de huidige opzet. 

 

Wij willen u graag wijzen op de mogelijkheden van Follow-up (www.follow-up.nu) en de uitgaven van de HGJB, de Hervormd Gereformeerde Jeugdbond (www.hgjb.nl) of de methode Winsum

 


Meer weten over het werk van BGO?

Klik op de onderstaande links

BGO Jeugdwerk

Lees meer

Jeugdleidersconferentie 2019

Lees meer

Wat is YEP!

Lees meer